Lyngsø-Light____________________________________

Moment - Opløsning af det private arkiv

Moment er en hyldest til de mindeværdige øjeblikke vi alle har at se tilbage på. I stedet for at gemme øjeblikket som et foto, valget vi at vise hvad der fysisk blev tilbage. Med værket vil skabe eftertanke på forskellene mellem, hvad det er vi ønsker at gemme og huske og hvad vi er i virkeligheden er i stand til at gemme og huske. Kagefadet stammer fra indvielsen af kunstværket Dolce Vita d.5.5.
 
Værket er skabt til OXERs anden udstilling ombord på Svartlöga "Opløsning af Det Private Arkiv - Et forlist fotoalbum går i dialog med samtidskunsten."

"Katastrofe og kaos har skabt nogle uforventede billeder. Udstillingen Opløsning af Det Private Arkiv udforsker hvordan pludselige hændelser kan skabe nye narrativer.
Gennem et Open Call er otteogtyve kunstnere gået i dialog med fotografier der har været udsat for tre atmosfæres tryk og eksponeret for saltvand. Fotografierne blev fundet i en kahyt ombord på skibet Svartlöga efter hun kæntrede og sank i August 2018. Efter syv dage på havbunden blev hun bjærget og fotoalbummet dukkede op i mængden af ting.
I denne anden udstilling af OXER, kan besøgende opleve samtidskunstens talrige greb og metoder indtage forskib, agterkahyt, motorrum og dæk, ombord på skibet Svartlöga." 
 
Udstillingen blev støttet af Statens Kunstfond
Læs mere om Svartlöga her.