Lyngsø-Light____________________________________

KØB TID

Vi deltog i et seminar, som med jævne mellemrum blev afbrudt af en alarm. En stemme i højttaleren sagde man skulle gå til nærmeste udgang og købe tid. At ”købe tid” har vi reflekteret en del over- og kan man det?
Køber folk tid når de knokler for at komme på afslapningsferie? Kan den terminale døende via lægevidenskaben købe tid? Kan man købe mere tid i et skrantende parforhold inden man vælger at forlade hinanden? Kan vi købe mere tid inden vi ødelægger kloden med uansvarligt forbrug, ved at udvise mere ansvarlighed? Kan man løbe sig til mere tid, som motionisterne i skoven? Etc.
Ordet ”tid” kan ændre betydning når det bliver en del af et sammensat ord: tidløs, kvalitetstid, tidsbesparende, tidsrøver etc.
Vi har valgt at lave et værk der består af udsagnet: KØB TID. En bydemåde der forhåbentlig får folk til at filosofere og reflektere over sætningen.
Skoven selv har et tidsaspekt, vi som mennesker er nødt til at acceptere. Man kan ikke motivere et træ til at gro hurtigere, men man kan fælde det lynhurtigt ...